Köögikubude ja rasvakanalite puhastus
Köökides on ventilatsioon üks kõige suurema koormusega süsteeme. Toiduvalmistamise käigus eralduvad rasv, õliosakesed ja tahm ladestuvad köögikubudesse ja kanalitesse, muutes need kergesti süttivaks ning halvendades oluliselt õhukvaliteeti. Kui süsteemi ei hooldata, suureneb tuleoht, ventilatsioon töötab vähem tõhusalt ning köögis levivad ebameeldivad lõhnad.
Meie teenus sisaldab:
Põhjalik mehhaaniline ja keemiline puhastus
Eemaldame rasva ja mustuse spetsiaalsete keemiliste puhastusvahendite ja harjamismasinate abil. Tänu sellele saame puhastada ka raskesti ligipääsetavad kanalid, kus ladestunud jäägid on kõige tuleohtlikumad.
Süsteemi kontroll ja dokumenteerimine
Kaardistame ventilatsioonisüsteemi seisukorra, vajadusel paigaldame puhastusluugid ning koostame tööde kohta ametliku akti koos fotodokumentatsiooni ja märgistusega.
Regulaarse puhastuse eelised:
Tuleohutuse suurendamine – eemaldame kergesti süttivad rasvajäägid, vähendades oluliselt köögipõlengu riski.
Puhtam õhk – õhus levivate rasvaosakeste ja lõhnade hulk väheneb, köök jääb värskemaks ja tervislikumaks.
Tõhusam ventilatsioon – puhas süsteem töötab vaiksemalt ja sujuvamalt, tarbib vähem energiat ja pikeneb seadmete eluiga.
Seaduslik vastavus
Köögiventilatsioonisüsteemide puhastamine ei ole ainult soovituslik, vaid kohustuslik vastavalt Tuleohutuse seadusele ja Eesti standardile EVS 812-2:2014. Nõutud puhastussagedus sõltub köögi kasutusintensiivsusest:
vähemalt kord kvartalis, kui seadmeid kasutatakse 12–16 tundi ööpäevas,
vähemalt kord poolaastas, kui seadmeid kasutatakse 6–12 tundi ööpäevas,
vähemalt kord aastas, kui seadmeid kasutatakse 2–6 tundi ööpäevas.
Nende nõuete järgimine tagab mitte ainult ohutuse ja seaduslikkuse, vaid ka töökindla ja energiasäästliku ventilatsioonisüsteemi.
